Okostányér és ételkóstolás

Publikálási dátum: 2018. december 11.

Hónapról hónapra újdonságokkal ismerkedünk a Királyegyházai Általános Iskolában az egészséges étkezés és életmód tanulása érdekében. 2018. december 1-jén a soron következő menő menzás témanapunkon okostányért készítettünk a gyerekekkel, vagyis átgondoltunk, hogy lehet egy egész napon át egészségesen étkezni oly módon, hogy lehetőleg mindenféle tápanyagból a szükséges mennyiséget és minőséget fogyasszuk el, a saját ízlésünknek megfelelően.

A feladathoz a gyerekek használhatták az internetet, kutathattak, egyéni módon szerezhettek információt. Megnéztünk kisfilmeket az egyes ételek tápanyag- és vitamintartalmáról, és megfigyelhettük, miből mennyit ajánlatos egy napon elfogyasztani, és hányszor érdemes étkezni egy-egy nap során. Ez alkalommal köleses túrógombócot kóstolhattunk Kiss Katalin élelmezésvezető szervezésében. A túrógombóchoz három különböző ízű öntet közül választhattunk az ízlésünknek megfelelően: csokoládé, citrom vagy mentás eper ízben.

   

   

Konyári Tímea

KRÉTA Királyegyháza

Fenntartó és működtető:

Szigetvári Tankerületi Központ

7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16.

Tel.: 73/795-214; 73/510-100

szigetvar@kk.gov.hu

Fenntarthatósági témahét

Digitális témahét

Pénz 7 témahét

Iskolagyümölcs program