A grafika- és festészet tanszak pécsi kirándulása 2019

Publikálási dátum: 2019. december 10.

A Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskola grafika- és festészet tanszak tíz tanulója tanulmányi kirándulást tett Pécsett 2019 decemberének elején. Vonattal és kellemes sétával jutottunk el a fő célállomáshoz, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnáziumhoz.

A képzős ágazat vezetője, Miklya Gábor kalauzolt végig minket a tanszakokon, ahol bekukucskálhattunk a mindennapi munkába. A szaktanárok és a tanulók nagyon készségesen mutatták be éppen készülő munkáikat és válaszoltak a felmerülő kérdésekre. Az épületen belül található grafika, textil, tervezőgrafika, szobrászat, ötvös szakokat nézhettük meg.  A gyerekeknek nagyon tetszett az iskola, a rendhagyó kiállítások a folyosókon, a kedves fogadtatás, az izgalmas eszközök és lehetőségek. Aztán kényelmesen átsétáltunk a történelmi belvárosba, ahol a MárkusZínház várt bennünket, egészen pontosan a Mikulás szobája. A Mikulás pécsi főhadiszállása igazi izgalmas retro-interaktív-játszótér volt minden gyerek számára, ahol a régi eszközökkel és mesékkel teljesen elvarázsoltak bennünket.

Utolsó állomásunk az Alma Galéria volt, ahol Kiss Sára festőművész alkotásait tekinthettük meg. A festmények különösen a 7-8. osztályos tanulókat ragadták meg, sokáig folyt a beszélgetés a művekről. A vonathoz sétálva, utunk a karácsonyi vásár forgatagán keresztül vezetett, ahol forró teával melegítettük fel magunkat, rácsodálkoztunk az aktuális trendi kézműves termékekre és bekukkantottunk egy környezettudatos játszóházba, az Aszpik Pop-upboltba is egy pillanatra, csak hogy legyen ötletünk legközelebb hova jönni.

Kellemesen elfáradva, rengeteg élménnyel és elképzeléssel gazdagodva tértünk haza és lelkesen várjuk a következő kirándulást.

További képek a Galériában.

Balázs Gabriella

KRÉTA Szentlőrinci AMI

Fenntartó és működtető:

Szigetvári Tankerületi Központ

7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16.

Tel.: 73/795-214; 73/510-100

szigetvar@kk.gov.hu