Nyári művészeti tábor 2019

Publikálási dátum: 2019. június 26.

2019. június 17-21. között új helyszínen, a Sasréten tartottuk a Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskola művészeti táborát 27 tanuló és 4 pedagógus részvételével. Gyönyörű erdei környezetben, kulturált faházas elhelyezéssel, ideális gyakorlási és alkotási helyszínekkel tölthettük el az öt napot.

Újdonság volt a filagória alatti étkezési lehetőség, valamint a közeli Vadászház étterméből odaszállított ízletes meleg étel, amit nekünk kellett felszolgálni, majd evés után elpakolni, elmosogatni. (Többen itt próbálhatták ki magukat először a mosogatás, törölgetés, elpakolás területén.)

      

A délelőtti, illetve délutáni két és fél órás foglalkozások után minden este a négy csapatra osztott gyereksereg játékos vetélkedőkön mutathatta be ügyességét. Külön erdei iskolás programként kisvasutazáson, múzeumlátogatáson és tanösvényi túrán mutatták be nekünk a környék nevezetességeit. Közelről hallhattuk és láthattuk a vaddisznókat, őzeket, gímszarvasokat, kuvikokat, kisbékákat; megismerkedhettünk az erdő élővilágával.

      

      

A pénteki zárókoncerten minden hangszeres bemutathatta a tábori napok során elsajátított műveit a 16. századtól a 20. századi filmzenéig; a képzősök pedig kiállításon mutatták be az elkészült munkáikat, többek között az ablakfesték új technikai felhasználását.

KRÉTA Szentlőrinci AMI

Fenntartó és működtető:

Szigetvári Tankerületi Központ

7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16.

Tel.: 73/795-214; 73/510-100

szigetvar@kk.gov.hu