Népmesemondó verseny 2018

Publikálási dátum: 2018. december 01.

Hagyományaihoz híven a Szentlőrinci Általános Iskola alsós munkaközössége idén is meghirdette a Népmesemondó versenyt a harmadik és negyedik osztályosoknak. A verseny lebonyolítására 2018. november 20-án került sor iskolánk könyvtárában.

A mesedélutánt a Kedvenc mesém rajzpályázatra beérkezett munkák eredményhirdetése előzte meg. Ezután következtek a mesék. A gyerekek igazán ügyesen, szöveghűen, sokszor szinte már előadóművészként jelenítették meg a történeteket. Nagyon élveztük! Gyorsan elsuhant a délután.

   

Mivel ez egy verseny, így szükség volt zsűrire is: Grundáné Horváth Éva, Joóné Vadász Éva és Kálmánné Jentetics Ágota segített ebben, ám nagyon nehéz helyzetben voltak. Míg ők tanácskoztak, a résztvevők elkölthettek egy retro uzsonnát. A menü gyümölcstea, hagymás zsíros kenyér vagy lekváros kenyér volt.

 

A következő eredmények születtek:

 

3. évfolyam:

1. Halas Zsombor 3.a

2. Miltényi Júlia 3.c

3. Kátai-Urbán Anna 3.a és Magyar Csenge 4.c

 

4. évfolyam:

1. Vilheim Szabolcs 4.a

2. Balogh Bálint 4.b

3. Deli Adél 4.a és Varga Viktória 4.c

 

Minden résztvevőnek egy-egy manóbáb lett a jutalma, a nyertesek szép mesekönyvet kaptak. A legnagyobb ajándékot mindenki magával vihette: az elhangzott mesék élményét, a délután kellemes hangulatát.

KRÉTA Szentlőrinc

Fenntartó és működtető:

Szigetvári Tankerületi Központ

7900 Szigetvár, Deák Ferenc tér 16.

Tel.: 73/795-214; 73/510-100

szigetvar@kk.gov.hu

Microsoft Innovatív Iskola

Fenntarthatósági témahét

Digitális témahét

Pénz 7 témahét

Iskolagyümölcs program